Dekor Style

Fayans Nasıl Döşenir? Anlatımlı!

Fayans Nasıl Döşenir? Detaylı bir şekilde siz değerli DekorStyle takipçileri için bu yazımız da anlatmaya çalıştık. Bu yazıyı okuduktan sonra artık sizde kendi fayansınızı döşeyebilir ve ufak tadilat işlerini kendiniz yapabilirsiniz.

Fayanslarımıza döşeme işlemi yaparken önce duvar fayanslarını halledip daha sonrasında yerin fayanslarını döş-emeliyiz. Önce duvar daha sonra yer fayanslarını döşemem-izin sebebi ise yerdeki fayansları döşerken duvara döşediğimiz fayansların çizgilerine tesviye-leme denk getirme şansımız olacaktır. İlk olarak yer fayansını döşersek daha sonra duvar fayansını döşeme esnasında çizgileri yer fayanslarının çizgilerine göre ayarlama biraz zor olacaktır ve istenmeyen görüntü bozukluklarını yol açıp canınızı sıkacaktır.

Fayans Döşerken; İlk Olarak Alt Zemini Hazırlamalıyız;

Fayans yapacağımız bina eski ise, eski binalarda genel olarak çatlak ve çukur bulunur. Bu sebeple fayans döşeme işlemimize başlamadan evvel spatül macun sürmemiz şarttır. Spatül macunu bir metal fırça bulamazsanız geniş ağızlı bir fırça ile çukur, çatlak ve çizimler giderilene kadar sürmelisiniz. Macun sürme işlemi bittikten sonra 3-4 saat kadar kurutun. Odanın alanını ölçüp bulun ve tam orta kısmını işaretleme yapın. Dil açı ile fayans karolarınızı stabil bir şekilde yerleştirme için ip germeniz yararlı olacaktır. Gereceğiniz ip duvarlara tam paralel olarak gerilmelidir. Daha sonra bu gerilen ipe göre fayansları mızı döşemeye başlayabiliriz.

Fayans karolarının kesilmesi ve yapıştırılması işlemini yaparken;

Fayansları yapıştırma işlemi yaparken hazır bulunan bir yapıştırıcı madde kullanmanız size yarar sağlayacaktır. Çimento ile yapıştırmayı düşünüyorsanız yapıştırıcınızı su ile ve çimento ile iyice karıştırdıktan sonra kıvama gelmesini bekleyin ve karıştırmaya devam edin kıvama geldiğinde yapıştırma yapacağınız yerlere sürünüz. Zor yapışacağını düşündüğünüz yerler için mesela tezgah üstlerine ve boru üzerlerine döşeme işlemi yapacaksanız. Yapacağınız karışımın içine “Elasti” ekleyin. Elastinin faydası yapıştırıcı karışımını daha etkili bir hale getirir. Yapıştırıcı karışımlarınızı her defasında çalışabileceğiniz kadarında hazır edin. Yapıştırıcı karışımınız hazır hale geldiğinde mala yardımı ile karoları yapıştıracağınız zemine sürün. Fayansları kesme işlemi çok basit ve kolaydır. Köşe bir yere koyacağınız fayansı kesmek mi istiyorsunuz bir fayans kesme aleti ile istediğiniz yerden düz bir şekilde kesebilirsiniz. Yuvarlak kesimler içinse keseceğiniz şeklin ölçüsünü alın ve fayans üzerine çizin daha sonra fayans kerpeteni ile ufak ufak kıra kıra fayans da istediğiniz yuvarlak şekli elde edebilirsiniz.

Fayans Nasıl Döşenir Adım Adım Anlatımı

Fayans Nasıl Döşenir Adım Adım Anlatımı

Fayans Nasıl Döşenir?

Fayans Nasıl Döşenir?

Fayans Döşeme İşlemi Nasıl Yapılır?

Fayans Döşeme İşlemi Nasıl Yapılır?

En Çabuk Fayans Nasıl Döşenir?

En Çabuk Fayans Nasıl Döşenir?

Duvara Fayans Nasıl Döşenir?

Duvara Fayans Nasıl Döşenir?

 


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ