Dekor Style

Filli Boya Sarı Renk Kartelası & Tonları ve İsimleri

Evinin çehresini değiştirmek yalnızca yeni mobilyalar satın alıp eşyaların yerini değiştirmekle gerçekleşmemektedir. Evin görünümünü baştan aşağıya değiştirmede eşyalar, eşyaların rengi, şekli ve düzeni oldukça önemli olmakla birlikte bir diğer önemli olan değişken de duvarların rengidir. Aslında tasarım, görünümden ziyade ışığı yansıtması, göze hoş gelmesi ve kişilere enerji vermesi bakımından seçilecek olan renkler büyük önem taşımaktadır.

Başarılı boya uygulamalarının gerçekleştirilmesi, renklerin bütün canlılığıyla duvarlara aktarılması ve boyama işlemi sonrasında evin yeni suretinin tadını çıkartmak için doğal olarak iyi ustalarla çalışılacak ve başarılı işler çıkartılacaktır. Ustaların hünerli olmalarının başarılı sonuçlar elde edilmesinde etkili olduğu gibi kullanılacak boyaların da kaliteli, iyi ve kendini kanıtlamış boyalardan olması gerekmektedir. Burada devreye şüphesiz olarak akla ilk gelen boya markası Filli Boya girmektedir. Filli Boya’ nın üretmekte olduğu iç cephe boyalarının tümü ile başarılı ve estetik sonuçlar elde etmek oldukça kolaydır.

Sarı Tonlar
Filli Boya’nın sunmakta olduğu iç cephe boyalarından sarı renk ve tonlarına bakılacak olursa, sarı denince akılda canlanan sarıdan başka birçok ton bu grup içerisinde yer almaktadır. Açıktan koyu tonlara doğru ilerlemekte olan limon sarısı, krem rengine yakın sarı tonlarından beje ve kehribara doğru kaymakta olan tonlar gibi birçok tonlama, Filli Boya sarı renk tonları arasında bulunmaktadır. Sarı rengin sahip olduğu enerji ve titreşimler düşünüldüğü zaman evin tüm odalarında kullanılabilecek olduğu söylenebilmektedir. Örnek vermek gerekirse yatak odasında ve oturma odasında biraz daha koyu sarı tonları tercih edilebilecekken koridor, mutfak gibi ışığın tamamına ihtiyaç duyulan alanlarda daha açık renklerde sarı tonları tercih edilebilecektir.

Salon için bir tasarı oluşturmak gerekirse “ışıltı 245” ya da bu tona yakın olan koyu sarı tonlarından oturma odasının duvarları boyanabilir ve kahverengi ya da haki yeşili ağırlıklı koltuk takımı gibi mobilyalarla oturma odası tamamlanabilir. Bunun gibi başka bir tasarıda da duvarların ve koltuk takımının oldukça ön planda olması sağlanabilir; limoni tonlarından biri ile boyanacak olan oturma odası, parlement mavisi ve tonlarındaki mavi renkteki oturma gurubu ile donatılabilir ve bu şekilde renklerin birbirlerini ileriye itmesi sağlanabilir. Aynı şekilde sarının siyahla olan uyumu da göz önünde bulundurulmalıdır. Evdeki koltuk takımının ve mobilyaların renginin koyu renk ya da direkt siyah olması halinde, duvarların siyahı tamamlayacak koyulukta sarı tona boyanması ile oldukça başarılı sonuçlar alınacaktır.

Göz Yormayan Sarı Tonlar
Gözü yormayacak, daha dinlendirici bir boya ve tonlama istenirse, Işıltı 225, 15 gibi tonlar kullanılarak duvarlar renklendirilebilir. Kişilerin işlerini gördükleri, çalışmalarını gerçekleştirdikleri çalışma odaları ya da oturma odaları bu renklere boyanarak gözleri yoracak olan tonlamalardan sakınılabilir ve kişilerin odaklarının işlerinde olması sağlanır.

Aynen papatyalarda olduğu gibi sarı ve beyazın uyumundan da faydalanılabilecektir. Örnek vermek gerekirse beyaz perdelerin asılı olduğu duvarların sarıya boyanması, duvarların karşılıklı olan köşelerinin beyaza diğer iki tarafın sarıya boyanması gibi farklı şekillerde de güzel ve estetik sonular elde edilebilecektir. Yukarıda verilen birkaç tasarı dışında evdeki mobilyaların rengine, odaların gün ışığı alma derecelerine ve kişilerin zevkine göre farklı tasarılar oluşturulabilecek ve uygulanabilecektir. Filli Boya’ nın onlarca sarı renk tonu arasından nihai karar verilerek satın alınacak ve uygulanacak boya ile oldukça başarılı sonuçlar elde edilebilecektir.

Filli Boya sarı renk kartelası

Filli Boya sarı renk kartelası

Filli Boya sarı renk tonları ve isimleri

Filli Boya sarı renk tonları ve isimleri

Filli Boya sarı duvar rengi

Filli Boya sarı duvar rengi

Filli Boya Tüm Renkleri
Filli Boya tüm renkler ve renk kataloğu için alt kısımdaki linke tıklayabilirsiniz. Açılan sayfada Filli Boya’nın tüm renk seçeneklerini görebilirsiniz.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ