Dekor Style

Arçelik Fırın Saat Ayarı Nasıl Yapılır?

Arçelik fırın saat ayarı oldukça kolay yapılmaktadır. Bu konu da arçelik fırın saat ayarı nasıl yapılır bilgi vereceğiz. Eğer fırın saat ayarını yanlış yaparsanız pişirdiğiniz gıdalar büyük ihtimal ya yanacak ya da tam pişmeyecektir. Bu nedenle bu ayarı doğru yapmak oldukça önemlidir. Fırın nasıl çalışır anlamı taşıyan bu konuda özellikle Arçelik fırın ve diğer fırınların çalışma mantığı ve sistemi hakkında bilgi vereceğiz. Fırınlar mutfakların vazgeçilmez parçalarıdır. Birçok ev hanımı fırında pişirme işlemini sadece iki seçeneği kullanarak gerçekleştirmektedir.  Ancak düğmelerin farklı kullanım seçenekleri de bulunmaktadır.

Fırın Isısı Nasıl Ayarlanır?

Fırın nasıl çalışır sorusunun cevabı fonksiyonlarının ayrıntılarında gizlidir. Alt üst fansız pişirme en çok kullanılan fonksiyondur. Fırın düğmelerinde altta ve üstte çizgi şeklinde görülür. Böylece içi dışı aynı derecede pişmesi istenen yemeklerde kullanılır. Kısaca yüksek ısı ile uzun sürede kendi halinde pişirmeyi sağlar. Hava sirkülasyonu olmadığı için tek tepsi pişirimi için uygundur. Bir diğer pişirme fonksiyonu da turbodur. Alt üst çizgi ve fan işareti olarak düğme üzerinde görebilirsiniz.

Fan desteği sayesinde hızlı bir şekilde fırın ısınır. Bu sebepten dolayı önceden ısıtmaya ihtiyaç yoktur. Üstü çıtır olsun isteniyorsa ve içi az pişsin isteniyorsa bu fonksiyon kullanılır. Ayrıca birden fazla tepside pişirme işlemi yapmak için idealdir. Bir yiyeceğe ızgara hissi vermek istendiğinde kullanılan fonksiyon da ızgaradır. Zigzaglı çizgi ile ifade edilir. Yiyeceklerin dışının mühürlenip çıtır kalmasını sağlar. Bununla birlikte içi sulu kalır. Çok hızlı pişmeyi sağlar.

Fırın Saat Ayarı Nasıl Yapılır?

Fırın gösterge paneli aşağıdaki gibi ise saat ekranında bir yazı veya görüntü olup olmadığını inceleyin. Daha sonra fırını çalıştırın. Ekran da 00.00 görüntüsü gözükecek ve saat yanıp sönecektir. Aşağı ve yukarı oklar ile saati istediğiniz şekilde basarak ayarlayın. Bu ayarları yaptıktan sonra pişirmek istediğiniz her şey rahat bir şekilde zamanında pişecektir.

ocak fırın ayarı

ocak fırın ayarı

 

  • 00.30 ise yarım saat pişir anlamına gelir.
  • 01.00 ise bir saat pişir anlamına gelir.
  • 01.30 ise bir buçuk saat pişir anlamına gelir.
  • 02.00 ise iki saat saat pişir anlamına gelir.

Yaptığımız bu fırın saat ayarı, özellikle arçelik marka fırın saat ayarı için geçerlidir. Ama diğer marka vestel fırın veya diğer markalar ada aynı şekilde saat ayarı yapıldığı için bir fark bulunmamaktadır.

Arçelik Dijital Fırın Saat Ayarı

Arçelik marka fırınların dijital saat ayarını yapmak oldukça kolaydır. Fırın da bulunan dijital alanda kaynamakta olan tecrece resmi bulunur. Tencereye yakın bir yer de artı ve eksi işareti bulunuyor. Bu tuşlara basarak günün saatini ayarlayabilirsiniz. Arçelik dijital fırın saat ayarı belirtildiği gibi oldukça basittir.

İlginizi Çekebilir mutfak tezgahındaki yanı izi nasıl geçer?

Altta çizgi şeklinde olan fonksiyon ise alt ısıtmadır. Bir yiyeceğin altının iyi, üzerinin az pişmesi istendiğinde kullanılır. Arzuya göre tencere ile yemek ısıtmak amacıyla da kullanılabilir. Fan desteği olan üst ızgara fonksiyonu da bulunmaktadır. Zigzaglı üst çizgi ve fan işareti ile ifade edilir. Ocak üstünde pişirme gibi sonuç verir. Üstü çıtır içinin sulu olmasını sağlar. Bazı fırınlarda da buz çözücü seçeneği bulunmaktadır. Kar işareti ile ifade edilir. Acil çözülmesi gereken dondurulmuş yiyeceklerin çözülmesine yardımcı olmak için kullanılır.

Sıkça Sorulan Sorular?

1 – Arçelik AFC Serisi ve AFM Saat Ayarı Nasıl Yapılır?

Arçelik fırınların saat ayarları eski modellerinde ki gibi manuel yapılmıyor. Ankastre fırınların artık birden çok pişirme seçenekleri ve bu seçeneklere bağlı zaman ayarları olduğu için siz sadece yapacağınız yemeğin kategorisi belirleyin ve gerisini Arçeliğe bırakın 🙂

2- Arçelik 9626 Serisi Saat Ayarı Nasıl Yapılır?

Arçeliğin bu modelinin de yazımızın girişinde anlattığımız yöntemden farklı yoktur. Sırası ile anlatılan adımları uygulamanız yeterlidir. Ayrıca Arçelik 9626 dı modeli kullanım kılavuzunu da buradan inceleyebilirsiniz. Arçelik 9626 Kullanım Kılavuzu : https://download.arcelik.com.tr/download.usagemanuals/20624_3_285441951AA.pdf

 


ZİYARETÇİ YORUMLARI - 1 YORUM
  1. Oznur dedi ki:

    Peki Profilo fırın nasıl çalışır ?

BİR YORUM YAZ