Dekor Style

Büyük Yapraklı Çiçekler

 Resim Galerisi için Buraya Tıklayın

Evde büyük yapraklı çiçekler yetiştirildiğinde hem ortama renk katar hem de bitkiler havayı temizledikleri için solunan havanın kalitesi artar. İnsanlar evine doğal bir dokunuşta bulunmak istemektedir. Evde bulunan çiçekler ve ortama katılan yeşillik güzel, estetik bir görüntü sağlar.

Kapalı alanlarda çiçekler yaygın bir kullanıma sahiptir. Örneğin ev, kafe, ofis gibi alanlarda sıkça karşılaşılan ve iç açan bir görüntü yaratıldığına inanılan bir şeydir. Büyük yapraklı çiçekler evlerde en çok tercih edilen türlerin başında gelmektedir. Bunun nedeni boş bir köşeyi doğal bir güzellikle hem süslemek hem doldurmak açısından büyük yapraklı çiçekler oldukça mantıklı bir seçenek haline gelir. En bilinen ve sevilen büyük yapraklı çiçek isimleri;

Dekoratif Büyük Yapraklı Çiçekler

Ev ve ofislerin vazgeçilmez dekor ögelerinden olan büyük yapraklı çiçek çeşitleri kullanıldığı alanlara sağladığı estetik katkısı sebebiyle sıklıkla tercih edilmektedir. Dünyanın farklı coğrafyalarına ait onlarca farklı çiçek dekorasyon amacıyla kullanılmaktadır.

Filkulağı

Parlak yeşil renkli, tırtıklı yapraklı ve belirgin damarlara sahip dikkat çekici bir salon bitkisidir. Yapraklarının alt kısmı mor renkli olan bu bitki dört mevsim yeşil rengini korumaktadır. 20 ila 30 cm uzunluğa ulaşan yaprakları neredeyse bitki gövdesinin yarısına kadardır. Gövdeye göre yaprakların büyük oluşu alışılmışın dışında bir güzellik kattığı düşünülmektedir. Fil kulağının gövdesi ortalama 50 cm uzadığı için bitki, küçük salonlar için de ideal bir seçimdir.

Keman yapraklı kauçuk

Afrika’nın tropik bölgelerine özgü bir bitkidir. İri yaprakları ile oldukça göze çarpan bir bitki türüdür. Adını yapraklarının kemanı andırmasından almıştır. Sert yeşil yaprakların genişliği 30 cm, uzunluğu ise 45 cm’ye ulaşabilmektedir. Bu bitki yaklaşık 3-4 sene içerisinde bir ağaç formuna kavuşmaktadır.

Cennet kuşu bitkisi

İsmini bir kuş gagasına benzeyen çiçeği, cenneti andıran canlı, yeşil yaprakları sayesinde almıştır. Güney Afrika’ya özgü bu bitki, evlere daha renkli bir görüntü katmaktadır. Altı metreye kadar uzayabilmesi nedeni ile Dev Starliçe olarak da bilinen bu salon bitkisi, nisan ve kasım ayları arasında çiçek açtığı biliniyor. Ancak bitkinin genellikle 4-5 yaşına kadar çiçek açmamaktadır.

Dilsiz baston bitkisi

Yapraklarının ucunda oluşan damlacıklar nedeni ile ağlayan çiçek olarak da bilinmektedir. Tüm yıl canlı ve yeşil yapraklarını korumaktadır. Difenbahya ismi ile de bilinen ve bir zamanların en çok tercih edilen salon bitkilerindendir.  Ancak neredeyse tüm tropikal bitkilerde olduğu gibi dilsiz bastonun yapraklarını çiğnemek de zehirlenmeye neden olabilmektedir. Bu sebeple Evcil hayvan besleyen veya çocuklu evlerde pek tercih edilmemektedir.

Dua çiçeğinin 20 türü vardır. Calathea Orbifolia gibi türler daha geniş, Calathea Lancifolia gibi türleri ise daha dar yapraklara sahiptir. Bütün türleri etkileyici renklere sahiptir. Güneş battıktan sonra aldığı el şekline benzeyen bir görünüm alması nedeni ile dua çiçeği olarak anılan süs bitkisidir.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ