Benjamin Çiçeği Bakımı
Bu Yazımızda Size Ne Hazırladık:
Benjamin bitkisi ofislerde ve evlerde sıkça rastladığımız dekoratif bir çiçektir. Benjamin çiçeği bakımı zor görülebilir, ancak buna rağmen bakımı oldukça nettir yine diğer bitkilerde olduğu gibi yapılması gerekenler doğru sulamak ve çiçeğin güneş ihtiyacını alacağı aydınlık bir konum seçmektir. Peki, Benjamin Çiçeği Bakımı nasıl yapılmalı?
Benjamin Çiçeği Güneşi Sever mi?
Gelelim Benjamin çiçeği güneşi sever mi? Sorusuna. Bu soruya verebileceğimiz cevap çoğu çiçekte olduğu gibi evettir. Bu çiçekler güneşi severler ancak doğrudan çok fazla güneş alan bir konumlandırmak yapmamanız gerekir. çok fazla güneş alan bir konumlandırma yaparsanız eğer bitkiniz kuruyacak, Hatta ölecektir. Bu bakımdan Benjamin bitkimiz için en uygun yer, pencereye bir tık yakın hafif güneş alan aydınlık yerdir.
Antoryum Bitki Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.
Benjamin Çiçeği Bakımı İçin Püf Noktaları
Benjamin Çiçeği Bakımı püf noktaları çiçeğinizin daha sağlıklı büyümesini sağlayacaktır.
- Aydınlık, dolaylı ışık alan bir yer seçin.
- Toprağı nemli tutun, ancak fazla sulamaktan kaçının.
- Yüksek nem seviyesini koruyun.
- Her ilkbahar ve yaz aylarında dengeli bir sıvı gübre kullanın.
- Yılda bir kez, ilkbaharda saksıyı ve toprağı değiştirin.
- Yaprakları düzenli olarak nemli bir bezle silerek tozunu alın.
- Sıcaklık 16-24°C arasında olmalıdır, soğuk hava almasını engelleyin.
- Hava akımı olan bir ortamda tutun, ancak doğrudan rüzgar almaktan kaçının.
Benjamin Çiçeği Budama
Akıllara takılan bir diğer soru ise Benjamin bitkisi budanır mı? diğer tüm bitkilerde olduğu gibi benjamin bitkisinde budama işlemi bitkinizi daha sağlıklı büyümeye teşvik edecektir. Dilediğiniz zaman budayabilirsiniz, benjamin bitkisi budama mevsimi yoktur. Her mevsim budama yapabileceğiniz Benjamin bitkisi yıllarca sağlıklı bir şekilde yaşayabilmektedir. Ancak bunun için doğru bakımı öğrenip yapmanız gerekmektedir.
Benjamin Çiçeği Evde Bakımı
Genel bilgileri verdikten sonra Benjamin çiçeği evde bakımını maddeler halinde sizler için açıkladık. Benjamin çiçeği evde bakımı çok fazla zahmet istemez. Gelelim bakım maddelerine;
ilk olarak sulama işleminden bahsedebiliriz. Benjamin çiçeğinizi haftada bir veya iki kez sulamak yeterli olacaktır. Daha fazla sulamak çiçeğinizi çürütebilir aynı zamanda daha az sulamak ise çiçeğinizi kurutabilir. Sulama miktarını doğru orantıda ayarlayabilmelisiniz. Sulama hakkında bir diğer verebileceğimiz bir bilgi ise bitkimiz kasım ayında dinlenme zamanına girmektedir. Bu dönemde toprağı daha fazla kuruyacağı için toprağı kurumadan toprağı sulamamak gerekir. Ve dinlenme dönemi sona erdiğinde bitkinin her yeri su alacak şekilde yıkanmalıdır.
Benjamin çiçeği için saksı değişimi olduğundan hep bir tık büyük boy olmalıdır. Gerekmedikçe saksı değişimi yapmamanızı öneririz. 2 yılda bir saksı değişimi yeterli olacaktır.
Benjamin bitkisi diğer bitkilere nazaran oldukça narin bir bitkidir. Yerini sıkça değiştirilmesinden rahatsız olmaktadır. Bu yüzden her yaprak döküşte yerini sevmedi deyip yerini değiştirmeyiniz. Bu bitki aynı zamanda fazla soğuğu da sevmez çok fazla hareket halinde ve ihtiyacından fazla soğuk ortamda kalırsa maalesef yapraklarını dökecektir. Bunları dikkate alarak konumlandırma yapmanız bitkiniz için sağlıklı olacaktır.
Benjamin Çiçeği Faydaları
Evinizi toksinlerden uzaklaştıran ve havayı arındıran Benjamin bitkisi yüksek oranda oksijen içermektedir. Bu bakımdan dolayı Benjamin çiçeği faydaları oldukça fazladır. Bol oksijen içerdiği için evinizdeki ya da ofisinizdeki havayı sağlıklı ferah hale getirmektedir. Aynı zamanda benjamin bitkisi iç mekanları yeniler ve enerji fazlalığı sağlar. Hoş yapraklara sahip olan Benjamin bitkisi evlerinizde veya ofislerinizde dekoratif bir bitki olarak kullanılır. Çoğu bitkide olduğu gibi bizlere görsel şölen sunmaktadır.