Dekor Style

Bambu Bitkisinin Bakımı

Bambu Bitkisinin Bakımı birçok kişi tarafından merak edilmekte. Zambakgiller ailesinden olan bambu çiçeğinin Latince adı draceca sanderiana’dır. Özellikle Hindistan ve uzak doğu ülkelerinde popülerdir ve ana vatanı Orta Afrika olarak bilinmektedir.

Bambu Bitkisinin Bakımı Nasıl Olmalı?

Bambu çiçeği bahsettiğimiz ülkelerde süs bitkisi olarak kullanılmaktadır. Eni 20 cm kadar büyüyebilirken, boyu bir metreye kadar uzamaktadır. Estetik bir görünümüyle gözleri üzerine çeken bambu ofislerde çalışma alanlarında ve evlerde sık sık tercih edilmektedir. Bambu bitkisinin özellikleri arasında ki en önemli özelliği Çok fazla bakım istememesidir. Aynı zamanda bambu çiçeği girdiği ortama egzotik bir dokunuş kazandırmaktadır. Doğu kültüründe bambu çiçeğinin şans ve bolluk getirdiğine inanıldığı için sıklıkla tercih edilir. Peki, Bambu Bitkisinin Bakımı nasıl olmalı?

Açelya Bitkisi Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Bambu Bitkisinin Bakımı

Bambu Bitkisinin Evde Bakımı

Bambu çiçeğinin özelliklerinden kısaca bahsettik. Sıra geldi bambu bitkisinin evde bakımı nasıl olmalıdır ? Sorusuna …

  • Bambu çiçeğini toprakta yetiştirmeye karar verdiyseniz eğer toprağın her zaman nemli kalmasına özen göstermelisiniz.
  • Suda yetiştirmek isterseniz de haftada bir kez suyu yenilemekle birlikte su miktarını en az 10 cm olacak şekilde ayarlamalısınız. En önemli nokta ise suyunuzun kaynatılıp soğutulmuş şu veya klorsuz su olması gerekmektedir.
  • Bambu ılık bir ısı isteyen bir çiçek olduğu için ortam ne çok soğuk ne de çok sıcak olmalıdır Orta derecede bir ısı bambunuzun yetişme alanı için ideal olacaktır.
  • Güneş ışığı alan, aydınlık bir alana koyarsanız daha fazla verim alacağınız gibi bambunuz için özel bir konumlandırma yapmanıza gerek yoktur.

Evde Bambu Çiçeği Yetiştirmenin Faydaları

Bambu yetiştirmek isteyen birçok insan evde Bambu çiçeği yetiştirmenin faydaları hakkında bilgi sahibi olmak istemektedir. Havadaki nemi dengelemeye çalışan bambu çiçeğinin yaprakları hava kalitesini artırarak bol oksijenli bir ortam sağlamaktadır. Odanızın havasını temizlerken ferah , taze bir hava sağlamaktadır. Ayrıca Bambu çiçek açmış hali çiçekseverlere görsel bir şölen sunarak dekoratif bir obje olabilir.

Bambu Çiçeği Çoğaltma

Bütün konulara hâkim olduktan sonra bambu çiçeği çoğaltma adımına gelebiliriz.

  • Çiçeğimiz yalnızca çelikleme yöntemi ile çoğaltılabilir. çelikleme yapılarak ayrı bir bambu  çiçeği elde edebiliriz. Çelikleme yöntemi bambu çiçeği için yılın her mevsiminde yapılabilmektedir. Bambu çiçeğinin ana gövdesinden ufak bir parça kesilir
  • Kestiğimiz çeliğin alt yapraklarını temizleyip sap kısmını ise köklenmesi için içi yaklaşık 10 cm su dolu bir saksıya konulur
  • Çeliğiniz köklendikten sonra seçtiğiniz yetiştirme tarzı doğrultusunda ya toprakta ya da suda yetiştirebilirsiniz.
Bambu Bitkisinin Bakımı
Bambu Bitkisinin Bakımı

Bambu Bitkisi Yetiştirmenin Püf Noktaları

İlginç bir bilgi olarak bambu çiçeğinizin suyuna tarçın koyabilirsiniz. Tarçının antibakteriyel özelliği dolayısıyla bambu suyundaki kötü kokuları yok etmenize yardımcı olacaktır. Bambu bitkinizin suyuna tarçın dökerken miktarına dikkat etmelisiniz. Ne çok az ne de çok fazla koymalısınız. Bir saksı su için bir çay kaşığı tarçın yeterli olmaktadır.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ