Dekor Style

Balkon Bitkileri Bakımı

Balkon Bitkileri Bakımı, estetik bir balkon için son derece önemlidir. Doğayı, yaşam alanına bir parça olsa da eklemek isteyenlerin ilk tercihi balkonda bitki yetiştirmektir.  Balkonda bitki yetiştirmek büyük bir zahmet istemektedir.

Çiçeğin konumunu doğru seçmek, Güneşle olan konumunu ayarlamak gerekmektedir. İnce püf noktalara uyulmazsa ve bakımları doğru bir şekilde yapılmazsa kısa süre içerinde solmaktadırlar. Balkon Bitkileri bakımı, her bitki’nin çeşidine göre değişkenlik göstermektedir. Ev Bitkileri , bahçeli evlerde bahçelere konuk olurken, apartman dairelerinde balkonda yaşam alanı bulmaktadır.

Antoryum Bitki Bakımı başlıklı yazımız da ilginizi çekebilir.

Balkon Bitkileri Bakımı Nasıl Yapılır?

Balkon bitkileri bakımı nasıl yapılır? Sorusuna verilecek ilk cevap balkon bitkilerinin yeteri ve doğru şekilde sulanması olmaktadır. Balkon bitkileri evde ki bitkilerden çok daha fazla güneş ışığına maruz kalmaktadır. Bu nedenle Balkonda yetiştirilen bitkilerin sulaması ev bitkilerinden daha sık şekilde olmaktadır. Suyu bitki yüzeylerine değil sadece toprağa dökmek daha sağlıklı bir sulama sağlamaktadır. Ayrıca sulama yaptığımız suyun aşırı soğuk , aşırı sıcak veya kireçli olmaması gerekmektedir.

Balkon Bitkileri Bakımında Püf Noktalar

Yaşam alanımızda  bitki bakımı için ilk seçenek doğru çiçek tercihi olmaktadır.

  • Toprak seçimi
  • Güneşlenme
  • Saksı seçimi
  • İdeal ortam tercihi
  • Sulama sıklığı
  • Fide ve tohum
  • Gübre seçimi de  Bitki bakımının püf noktaları  olarak sıralamak mümkündür.

Balkonuzu renklendiren, özenle yetiştirdiğiniz bitkileri zararlı böceklerden korumanızda gerekmektedir. Böcekler üreyip çoğalırsa yakınındaki bitkilere sıçrayıp önlem alınamaz problemlere yol açabilmektedir.

Balkon Bitki Çeşitleri

 Balkon bitki çeşitleri nelerdir? diye soracak olursak şu şekilde sıralamak mümkün olmaktadır;

Kasımpatı

Kış aylarında oldukça dayanıklı olması bakımından çiçekseverler tarafından sıklıkla balkonda yetiştirilmek üzere tercih edilmektedir.

Hercai Menekşe

Çok fazla sulanma ihtiyacı duymadığından Hercai menekşeler , her mevsim  sarı , bordo, mor, beyaz renkli açan çiçekleriyle balkonlarınızı renklendirmektedir.Çuha çiçeği;  Soğuk havaları ve nemli toprakları fazlasıyla sevmektedirler. Bu Bakımdan hercai menekşesiyle benzerlik gösterip çok fazla su ihtiyacı duymamaktadırlar.

Nergis

Diğer bitkilere nazaran hem daha fazla hassas hem de daha çabuk solan bir bitkidir. Bu bakımdan nergis çiçeği’nin bakımı diğer bitkilerden bir tık daha özenli olması gerekmektedir. Fazla sulamadan kaçınmalı ,toprağı nemli tutacak şekilde sulamanız yeterli olmaktadır.

Balkon Bitkileri Bakımı
Balkon Bitkileri Bakımı

Ateş Dikeni

bakımında dikkat edilecek tek husus kök bölgesinin her zaman nemli kalmasını sağlamak olacaktır. Kış aylarında haftada bir sulama gerekirken , bu sıklık büyüme mevsimin her gün olarak değişmektedir.

Atatürk Çiçeği

Bu çiçek ismini Kurucumuz ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’ten almaktadır. Farklı renk tonlarının bütünleşmesiyle estetik bir görünüm sağlayan Atatürk çiçeği her mevsim balkonda yaşama alanı bulmaktadır. Kış ayında yaprakları açmakta ve kış boyunca kırmızı ve yeşil tonlarıyla süslenen yapraklar dökülmemektedir. Kaktüs gibi suya çok fazla ihtiyaç duymadan uzun zaman yaşayabilmektedir.

Video kaynağı


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ