Dekor Style

Rutubet Nasıl Anlaşılır ve Rutubetin Zararları

Rutubet nasıl anlaşılır ve rutubetin zararlarını bu yazımız da siz değerli DekorStyle takipçilerimiz için ele aldık. Rutubeti ilk anda fark edip önlemin almak son derece önemlidir.

Evlerimiz de duvarlarımızın en kötü düşmanı olan rutubet, fark edilip önleme hem evimizin sağlığı hemde evimizde eşyalarımızın özellikle mobilya türü için oldukça önem arz eder. Peki bu rutubet nasıl anlaşılır ve Rutubetin zararları nelerdir?

Rutubet Nasıl Anlaşılır ve Rutubetin Zararları

Rutubet Nasıl Anlaşılır ve Rutubetin Zararları

 Rutubetin Zararları Nelerdir?

Evlerimizin nem kapması sonucu rutubet oluşur. Duvarlarımız da veya tavanlarımız da su bulunduğu zaman rutubet oluşur veya rutubet için hazır bir ortam hazırlanmış olur. Rutubeti olabilecek en kısa sürede gidermek gerekiyor bu çok önemlidir. Çünkü küf yaptığında veyahut mantar oluşumuna sebep olmaktadır. Ev ortamınızda kötü kokuların oluşmasına ve eşyalarımız da ıslaklık oluşumuna sebep olabilmektedir. Elbiselerimi koymuş olduğumuz gardırop da oluşan rutubet gardırop içerisinde bakteri ve güve oluşturabilir. Ev ve ofislerimiz deki rutubetler kötü kokuların oluşmasına sebebiyet vermektedir.

Rutubet Lekesi

Rutubet Lekesi

Kiler, dolap veya depolar da pas ve küf oluşumuna zemin hazırlamaktadır. Üstelik rutubet insan sağlığı açısından da çok tehlikelidir özellikle bebekler için son derece sağlıksız ortamlar yaratır. Rutubetli bir yerde uzunca bir zaman bulunmuş iseniz romatizma türü hastalıklara yakalanma ihtimaliniz vardır. Bu gibi ortamlar da aynı zamanda virüsler ve bakteriler üreyerek son derece sağlıksız sağlığımızı tehdit eden kötü sonuçlar doğurabilmektedir.

Binaların çatı katları ve dükkanların asma kat üst tarafları rutubet oluşumu için birinci derece riskli yerlerdir. Bu tarz yapılardan ev almamak sağlığınız için en iyisidir.


ZİYARETÇİ YORUMLARI

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu aşağıdaki form aracılığıyla siz yapabilirsiniz.

BİR YORUM YAZ